Indy Beauty – Skarpt test

I mitten av augusti köpte jag hem hela serien från Indy Beauty, Therese Lindgrens hudvårdsprodukter. Imorse bestämde jag mig för att sluta använda dem.

Detta är varför.

Jag valde att gå all in nån dag efter att jag köpt produkterna. Ansiktstvätt, toner, ögonkräm samt dag- och nattkräm. Har hittills inte använt ansiktsmasken dock.

Första tanken, dom luktar gott. I början sved ansiktskrämerna lite, men det slutade efter någon användning.

Generellt inga problem i början. Inga enorma finnar, inga orenheter som dök upp, inga utslag eller så. Allt lungt tänkte jag. Tidigare har jag fått relativt snabba negativa resultat av hudvårdsserier som inte fungerat för mig (I’m looking at you ACO).

Ansiktsmask, ögonkräm, dagkräm, nattkräm, toner, ansiktstvätt.

Men efter sådär 2-3 veckor blir min hy väldigt oljig under dagen, värre än vad min blandhy brukar vara. ”Oh shit!” tänkte jag ”nu har jag övertvättat ansiktet” eftersom jag inte brukar använda toner. Man har fått lära sig den hårda vägen att när huden blir fet så kan det (i alla fall i mitt fall) vara på grund av att den torkats ut för hårt.

Jag köper en ansiktsolja i samma serie som jag börjar blanda i ansiktskrämen, först på natten, men sedan även i dagkrämen, i ett försök att återställa fukten i huden.

Verdict: Ingen skillnad.

Jag försöker fortsätta ordentligt, men igår fick jag nog. Efter att inte haft typ en enda finne på flera månader med mina tidigare produkter, så hade jag nu en i varje (!) tinning, en i ena ögonbrynet, en på hakan och en liten mitt på näsan. Inga stora (förutom den ena i tinningen), men någon sorts pormaskar som jag inte alls brukar ha. 

Jag fick nog. Jag vägrar använda produkter som gör min hud sämre. Varför ska jag använda saker som borde göra mitt liv och min hud bättre som jag måste tvångsvänja min hy till? Återgick till Vichy, som för min hy är ett säkert kort numera.

Jag gillar Therese Lindgren och jag gillar att hon gjort en vegansk hudvårdserier. Men tydligen gillar inte min hud den.

Dela