SL slår ett slag för folkhälsan

rulltrapporI över en månad har ett stort antal rulltrappor på några av Stockholms mest centrala och mest trafikerade tunnelbanestationer stått still. 8 av de 15 mest trafikerade om man ska vara exakt. Allt efter att en kvinna fastnat med benet och suttit fast i 2 timmar innan hon fördes till sjukhus 1. Över 400 000 resenärer passerar dagligen igenom dessa stationer där flera eller alla rulltrappor fortfarande står stilla.

Jag är själv en av de personerna som varje dag får gå upp ur t-banan utan tillgång till rulltrappa och det har varit extra trögt då jag haft en envis förkylning satt sig i lungorna. Men shit! Alla dessa trötta Stockholmare som idag får ta trapporna (och stillastående rulltrappor med sina extra höga steg) istället för att lite slött stå i rulltrapporna och stirra ut i tomma intet. Kan bara tänka mig att behöva ta mig ur Östermalmstorgs station som har två väldigt långa rulltrappor och inga vanliga trappor.

Man får väl se det positivt. Istället för att vara snabba och effektiva och snabbt få igång sina rulltrappor så slår SL ett slag för folkhälsan och tvingar 400 000 Stockholmare att jobba på sin vardagsmotion. Så, tack?

Dela