Nån gång ska vara den första: Astmainhalator

Det hände första gången förra året vid den här tiden. Det hade aldrig hänt innan, jag hade inte ens varit i närheten. Men det var som om den enorma mängden pollen gjorde att min kropp fick nog. Jag fick et astmaanfall.

Eller jag fick nått liknande. Jag låg och skulle sova men trodde jag skulle kvävas, andningen väste och pep och det var som om jag försökte andas genom ett sugrör. Det var sent så mitt enda alternativ var akuten och jag ville inte vara för dramatisk så jag ignorerade det. Jag satt och halvsov hela natten tills det släppte.

I år har jag fått en förkylning i luftvägarna samtidigt som pollenallergin har slagit till. Yay! Så jag gjorde slag i saken och tog mig till läkaren. Jag tänker inte ligga med andnöd igen.

Så nu har jag en astmainhalator. Var tvungen att leta reda på ett par riktiga nördglasögon (dom är inte riktiga utan har bara plastlinser. Varför äger jag ens dess?!) och låtsades vara en sån där riktig nörd med inhalator i en amerikansk film. Vet inte om det blev så bra.

IMG_3325

Dela