Pryldrömmar: Olympus E-PL7

Jag älskar tekniska gadgets. Jag kan helt plötsligt bli helt galen in nån teknisk pryl och sedan kan jag inte bli av med ha-begäret innan jag har skaffat mig den.
Min senaste är kamera Olympus E-PL7.

Olympus E-PL7

Titta vad fin den är! Totalt retro och helt olikt alla andra apparater jag äger.

Men varför ska jag ha den här då? Var passar den in i mitt liv?

Jag har idag två alternativ för att ta bilder när jag är out and about, min iPhone 6 eller min Canon EOS 600D.

iPhone 6Canon EOS 600D

Min iPhone har jag med mig konstant, så den är ju perfekt eftersom den alltid finns där. Däremot så är det just en iPhone, och även om kameran är bra så är det just en iPhone. Lite skakiga eller mörka förhållande så är du körd. Dessutom är selfie-kameran av sämre kvalité än främre kameran. Plus, saknar själva kamera-känslan (att sådant är viktigt känns så stenålder, men det gör så mycket).

Min Canon är helt otrolig när det gäller kamerakänslan, den ger ifrån sig rätt ljud och allt. Bilderna blir jättefina och man har mycket valmöjligheter, samt att flippskärmen är så praktiskt, men man kan även använda sökaren (vilket är mitt val). Däremot så är den så jäkla klumpig att ta med sig. Den spenderar i stort sett all sin tid i en låda, för den är för otymplig att bära med sig om jag inte har ett specifikt projekt jag tänkte fota för.

I min värld skulle denna Olympus bli som ett mellanting mellan dessa två och kanske få mig lite taggad att fotografera mer.

Så jag har försökt göra lite research och har kommit fram till lite olika för- och nackdelar.

Fördelar:

  • Snygg
  • Lagom storlek
  • Wifi-delning av bilder (pairing med mobiltelefon)
  • Skärm som kan vridas 180°

Nackdelar:

  • Ingen inbyggd blixt (finns dock relativt smidiga att köpa till)
  • Ingen inbyggd sökare (finns dock relativt smidiga att köpa till)
  • Högre batteriåtgång då skärmen används istället för sökare?

Känner jag mig själv så kommer det inte ta allt för långt tid innan jag köper den här, om jag inte råkar hitta någon enorm ny nackdel. Var och tittade på den i verkligheten häromdagen och den var helt underbar. Plus den kändes mindre än jag förväntat mig. Men vi får se hur det blir.

Dela