Är svart för grabbarna, eller? Ge mig orange!

Jag köpte en vattenflaska på SATS häromdagen (som om jag skulle behöva en vattenflaska till, har ett helt skåp fullt).

Den var skitsnygg, i aluminium med en lite sammetsliknande beläggning.

IMG_0237

Den fanns i svart och i rosa. Jag som inte gillar rosa (tycker nästan att det är lite obekvämt att skosnörena på mina träningsskor är klarrosa) valde såklart en svarta. Däremot kände jag mig lite skyldig, för det är så uppenbart att de rosa flaskorna är gjorda för oss tjejer och de svarta för grabbarna (samma färgkodning som är på omklädningsrummen). Kunde de inte finnas någon mer ”könsneutral” färg som orange (en väldigt aktiv färg dessutom) så jag slipper känna att jag ”snor” grabbarnas vattenflaska när jag inte vill ha rosa.

Men det är egentligen ingen big deal. Svart är min favoritfärg (ni skulle se min garderob), så det spelar egentligen ingen roll. Men en orange flaska av den här modellen vore väl snajdigt, eller?

Dela