5 träningsappar du måste ha på iPhone

[dropcap]O[/dropcap]kej, beach 2017 är redan här (det är ju för fanken juni), så om du inte planerat så bra (så som jag har) så är det liksom too late för den perfekta strandkroppen, och man får istället leva med att ha en kropp på stranden.

Men träning är ju inte bara för utseende, utan för att må bättre så om du vill strunta i beach-hetsen och istället röra lite på dig så har jag här några riktigt bra app-tips.

RepCount 

Vi börjar med min favorit på gymmet. Spelar ingen roll hur många andra motsvarande appar jag testar, jag återkommer alltid till den här.

Du kan lägga in övningar och göra program för att sedan logga varje gång du är på gymmet. Det går att logga olika typer av cardio, men absolut bäst är det att logga styrkeövningar med vikt och reps per övning.

Du kan sedan titta på statistik på övningsnivå, men historik, PB:n och grafer över estimerade 1RM. Enkel att använda och uppdateras ofta med bra funktioner av den svenska utvecklaren.

Min favoritfunktion (en så liten men ändå) är att man kan titta på loggningshistorik, högsta vikt och PB:n på övningsnivå medans man loggar. Lätt att få en feeling för hur det går för dig.

Om du styrketränar och bryr dig om din utveckling och vill ha det svart på vitt, då är denna app ett måste!

Fitbit

För flera år sedan skaffade jag mig min första Fitbit. Den har gjort så stor skillnad för mig. Den ger mig, svart på vitt, hur mycket (eller lite) jag rör på mig. Många gånger har jag när dagen börjar närma sig sitt slut insett att jag inte har gått tillräckligt många steg, och då tagit mig ut på en promenad. Smart vardagsmotion!

Det finns även ett rätt stort community kring Fitbit, så leta upp lite vänner (eller skaffa nya) och utmana varandra i vem som kan gå mest.

Idag använder jag mig av en Fitbit Alta, en riktigt snygg lite pryl med en väl fungerande app. Om du vill börja komma igång med vardagsmotionen och få lite koll på hur du sover (för den håller koll på det också om du använder den dygnen runt som jag gör) så investera i en Fitbit. Då kan du inte ljuga om hur du faktiskt rör på dig. Och när du vet sanningen, då kan du hantera den.

Training Goal

Om du är en sådan person som behöver se svart på vitt för att du ska bli motiverad så skulle jag rekommendera Training Goal. Det är ett sätt att logga och få en översyn om de pass du genomfört och försöka nå mål med att genomföra ett visst antal under en period. Du skapar själv dina pass, och kan även lägga in saker som sjukdom, planerade pass och andra anteckningar i kalendervyn.

Det finns en aspekt av community, så om ni är flera vänner som har appen, skapa en grupp och försök peppa varandra.

Zombies, Run!

Behöver du motivering för att gå ut och röra på dig? Gillar du ljudböcker? Tycker du zombies är kul? Då är det här bästa appen för dig! Genom att blanda din musik med en historia som utspelas omkring dig så kan man inte låta bli att bli uppslukad. Jag har i omgångar varit helt tokig i att ut och promenera med den här appen, bara för att få höra hur historien fortsätter.

Du kan välja att bara promenera och lyssna på de säsonger som finns samtidigt som du samlar resurser för att utvidga din bas. Eller så slår du på ”zombie chases” och springer, för om du slackar efter så kommer du höra en gäng zombies flåsa dig i nacken och du måste öka på takten.

Det här är gamification på hög nivå.

Circle timer

Ibland behöver man en cirkletimer och då skulle jag rekommendera den här. Kanske inte den snyggaste som finns i App Store, men den är enkel att använda och funkar utan problem. Bara att köra hårt.