Att tittas på eller inte tittas på på gymmet

[dropcap]I[/dropcap]dag kände jag för första gången att nån tittade på mig på gymmet. Kanske inte första gången det hänt, men första gången jag märkt det. Det var två killar som hade en bänk snett bakom mig som höll på med hantelpress.

Lite osäker på om det var mig eller nån snett bakom mig de tittade på, men medan de vilade så kunde jag se dem titta tydligt åt mitt håll i spegeln framför mig. Speciellt när jag skulle lyfta. Kanske min syn som spelar mig ett spratt, för jag pallar aldrig med glasögon på gymmet.

Det som gör en osäker är att man inte vet vad de tänker. Är det ”Shit, den där tjejen lyfter sjukt mycket” (även om de med dagens hårda viktskivor såg rätt lite ut även om det var 85 kg) eller om det snarare är ”Asså, kolla vilken usel teknik hon har!”. Eller om dom bara var nyfikna på en tjej som lyfter tungt. Eller om mina viktskivor skramlade ovanligt mycket idag (hör inte riktigt sånt med lurarna på).

Titta vad lite det ser ut! Och ändå är det 80% av mitt 1RM.

Jag har generellt inte särskilt dålig teknik så jag vet inte varför jag skulle bry mig om vad andra tycker om dem. Och true, det skramlade nog en del idag, allt kändes tungt. Men tror inte det var ragg-tittande i alla fall (DET har faktiskt aldrig hänt mig). Och egentligen bryr jag mig inte om vad andra tycker. Jag tränar för mig, inte för dem. Men vafan, är det nån gång nån random på gymmet får prata med en så är det väl om dom är lite imponerade.

Lite senare när jag gjorde lite stångrodd så såg jag killarna igen. Och ja, dom tittade helt klart på mig. Började undra om dom sultade efter ställningen jag stod vid, en plats med en spegel som jag egentligen bara vill ha för att det är ett ställe med hårt golv och inte det svampiga plastgolvet som är i resten av lokalen.

Där stod dom, väldigt enkelt att se i spegeln.

Inte för att dom tog min plats när jag flyttade därifrån, utan dom hamnade på maskinen precis bredvid mig när jag skulle köra lite latsdrag.

Generellt så blev jag mest nyfiken på vafan dom höll på med. Gör din egen grej och gå hem eller skaffa lite cojones och faktiskt prata med människan och inte bara stirra.

Dela