Ett bälte som förändrade mitt liv (eller nja)

[dropcap]I[/dropcap]dag testade jag att köra med ett styrkelyftbälte för första gången på gymmet. Det var som en helt ny upplevelse, och nu kan jag inte göra annat än att googla runt och leta igenom var enda träningsbutik efter ett bälte att införskaffa.

Hade pass med PT:n och kände mig sjuk trött och svag, allt som en konsekvens av att ha varit bortrest, sovit dåligt, rest hela förgående dag och dålig mat och vätskeintag. Men nu var det dags att köra knäböj, så det var bara att bita ihop.

Flaggade för PT:n att det var en sådär halvtaskig dag, men såklart så pushar han och det slutade med att jag tangerade mina PB:n.

PB:n
3 x 80 kg
5 x 75 kg
8 x 70 kg

Körde 8 rep på 70 kg och det kändes som om ryggen bara ville ge med sig, det var tungt att bara kliva ut med vikten. Då gick PT:n och hämtade ett bälte och sa åt mig att ta på det och dra åt ordentligt.

Drog åt för kung oh fosterland och hackade i de minsta hålen. Sen testade vi 70 kg igen.

Det var en helt ny upplevelse! För första gången kändes det inte som om ryggen och min core generellt var det som failade, utan nu var det faktiskt benen som blev den svagaste punkten. Klarade också 3 rep på 80 kg vilket har varit mitt PB utan bälte.

Tror helt enkelt att jag med bälte på en dålig dag är lika bra som utan bälte en dålig dag.

Nu vill jag skaffa ett eget bälte så jag kan träna in lite mer teknik med de och använda mig av det nu när jag är nära slutet av Russian Squat Routine för marklyft och jag börja komma otroligt nära max.

Ska se till att jag hittar ett bra bälte, som förhoppningsvis inte kostar en halv förmögenhet, och det måste vara ett styrkelyftsbälte och inte ett tyngslyftarbälte (som är smalare framtill). Blir väl helt enkelt en tripp till Gymgrossisten och MMSport imorgon. Yay för semester!

Dela