Ingen sömn? Ge mig godis!

[dropcap]S[/dropcap]å jag såg den här bilden på Styrkelabbets Instagram för ett litet tag sedan. De har lite intressanta grafer emellan åt och den här blev jag påmind om idag. Hade en paus i semestern och hade en dag på jobbet för att närvara vid en utbildning.

A post shared by Daniel Richter (@styrkelabbet) on

Jag är säkert inte den enda som känner att viljestyrkan att hålla sig till sin diet dagar då man är trött. Eftersom jag hade min dag på kontoret idag så blev det att jag gick och la mig på semestertid och gick upp jobbtid. Dessutom hade jag svårt att somna (kan man ha sömnsvårigheter pga stress utan stress?), så det blev max 4 timmars sömn innan morgonens alarm satte igång. Jämfört med mina vanliga 8-9 timmar en bra natt (10+ under helt fantastiska nätter).

Så på väg hem var jag så sjuuuuuuukt trött. Gjorde misstaget att jag gick och handlade mat på vägen hem. Jag som för tillfället inte har nått onyttigt hemma, för det är bästa sättet att inte äta strunt. Och nu gick jag och handlade, trött, sugen och bara utan självkontroll. Det är tillfällen som detta som man råkar komma hem med hela snackshyllan och en halv familj.

Detta hamnade i min kundkorg:

För att ha varit en typ ”tröstätningsinhandling” så är den ändå rätt kontrollerad måste jag säga. Okej, sura snören är godis, fine. Och plättar är inte den bästa middagen, men det andra är torkad frukt (mycket socker, ja, men mindre artificiellt sötningsmedel eller processat socker och påsen innehåller bara 100g) och Pandy har relativt lågt kaloriinnehåll och lite extra protein. Låt mig poängtera att jag INTE köpte några chips eller någon choklad eller andra sötsaker. Generellt ger jag mig en liten klapp på axeln för att jag typ höll mig till min diet ändå.

Jag åt självklart inte allt idag. Jag åt plätttarna tillsammans med sockerfri sirap och färska bär som middag. Som lite lyx åt jag lite micro-popcorn och drack en Coke Zero. Det hela slutade med att jag klarade att hålla mig till mitt kalorimål för idag, trots sömnbristen. Yay för framgång! Tror att det faktum att jag var medveten om att hur min sömnbrist påverkar min hunger och ätbeteende gjorde att jag kunde tänka till liiiite i alla fall.

Så även om jag nog skulle kunnat äta ALLA kalorier i hela lägenheten eftersom min viljestyrka är icke-existerande på grund av sömnbrist så var det något som stoppade mig. Jag tror det är vana, då jag kört min diet i snart 2 månader och det känns konstigt att ”tillåta” mig att go bananas och trycka i mig en massa choklad. Jag är inte lika sugen som jag har varit förr, utan mycket strunt jag äter är av ren vana. Kanske är min nya vana att inte äta choklad?

Dela