Aloha Sunday, dags för leg day

[dropcap]M[/dropcap]an ska njuta av sina söndagar, speciellt när man är ledig måndag. Jag tar mina dagar som de kommer, promenerar, går till gymmet och tar mig tid att läsa böcker när jag har lust.

Dagens pass blev lite kortare än tänkt, mest då jag hade tänkt göra några isolerade övningar i maskiner i slutet, men de var upptagna och efter en timme på gymmet så kände jag inte för att stå och vänta.

Squats (knäböj)
2 set x 12 rep
1 set x 10 rep
1 set x 8 rep
3 set x 4 rep

Bent over row (stående stångrodd)
3 set x 12 rep

Kettlebell sumo squats (Sumo-böj med kettlebell)
3 set x 12 rep

Thigh adductor (insida lår maskin)
3 set x 12 rep

Det var det första passet med knäböj, så jag gick lite hårt in trots att jag inte hade nån spot. Dom sista tre seten var på 70 kg, jag lyxade till det med bältet för att göra dem lite säkrare, och det var en kamp att göra de sista, men jag lyckades grisa upp de sista två.

När jag kom hem gjorde jag den godaste omelett jag någonsin gjort. Den var ful, men jättegod. Gjord på mestadels äggvita så blandade jag i stekta, färska champinjoner, stekt kalkonbacon, majs och sedan lite cheddarost. Otroligt mättande och fylld av protein. Men otroligt ful.

Jag tog det lugnt under eftermiddagen och läste boken ”The Phychopath Test” av Jon Ronson. Bra bok och perfekt semesterläsning.

Vid middagstid så hade jag lite spritt i benen (trots benpasset) så jag gick på en kvällspromenad, vilket var mysigt då solen sken utan att det var allt för varmt i luften.

En riktigt mysig, chill söndag helt enkelt.

Dela