Småsaker som gjort mitt liv bättre

Det finns små saker som man köper som förändrar ens liv. Kanske inte något världsomvälvande, men lite guldkant på vardagen. Jag har hittat två sådana den senaste månaden, så två av mina kanter är nu i guld.

Ägg är bra, kokta ägg är gott och även enkelt sätt att få i sig protein. Jag har varit alldeles för lat för att ta fram en kastrull och koka ägg. Måste ju vakta och ha timer på de jäklarna. Nu stoppar jag i ägg och vatten i denna underbara manick, och så skriker den när de är klara och voilà! Hårdkokta ägg (because that’s the way I like them) som är perfekta varje gång. Och jag han klä mig, sminka mig och piffa till håret samtidigt. Jag har senaste månaden ätit mer ägg än övriga året sammanslaget.

Den andra är den här fantastiska te-kannan från IKEA. Jag gillar te, men så trött på tepåsar och hålla på att jiddra med te-silar som bara skapar en massa disk för EN mugg te. Med den här superpraktiska kannan kan jag enkelt göra te för två stora koppar och det passar mina lös-teer helt perfekt. Det blir så mysigt såhär när det är kallt och mörkt och man inte kan pimpla kaffe i oändlighet, i alla fall om man inte vill sova om nätterna. Så här sitter jag med min tekanna och njuter av att ha den varma koppen i handen.
I kannan här är mitt kvällste, Sömntuta, från Tehörnan i Umeå.

Vad är dina tips på småsaker som gett ditt liv guldkant?

Dela