Chip me, please

[dropcap]H[/dropcap]ar ni hört talas om biohacking? Det är när man tittar på människokroppen med ett hacker-synsätt, tänk som en datahacker fast för kroppen. Ett exempel som du kanske hört talas om är de som gör ett implantat med ett mikrochip i, vanligste fall, handen.

Jag skulle inte säga nej till ett microchip i handen. Det skulle vara rätt coolt att testa och jag har sett chippen, dom är väldigt små.

Jag var en gång på ett event där det fanns en möjlighet att skaffa den här typen av implantat, men just då kände jag inte att spendera 1500:- på ett implantat som jag inte är kunnig nog att programmera var en bra idé. Om det kommer en möjlighet i framtiden att skaffa ett så kommer jag göra den, men bara om det kommer med lite support så man kan få hjälp att programmera det. För det finns några grejer jag lätt skulle vilja ha på ett chip i handen.

Gym-kortet – Varför måste jag ha detta som en separat kort som är bundet till mig som jag måste scanna varje gång jag ska gå in. Ladda mig medlemskap på mig hand-chip så minskar vi risken att jag glömmer ta med mig det.

SL-kort – Eftersom jag använder det minst två gånger dagligen så är det en hemsk tanke att jag skulle tappa bort det eller att nån skulle sno det. Låt mig ladda mitt månadskort på mitt hand-chip så behöver jag aldrig sakna mitt enda färdsätt, även om jag skulle vara stupfull och på väg hem.

SJ-biljett – Detta går tydlige redan att få, men undrar hur fanken man gör. Ringer man SJ:s kundtjänst och bara ”hej, jag vill köpa min nästa tågbiljett på hand-chippet”. Nog för att deras app är rätt vettig nu för tiden, men att slippa även den vore väl nice. Fast, man kan ju inte köpa biljetten med chippet, så man slipper nog inte appen ändå.

Är du nyfiken på att läsa mer om biohacking, så besök https://biohacking.se/

Dela