Den överväldigande tröttheten

Jag är så trött! Helt utmattad. Det känns nästa lite läskigt.

Det är inte den typen av trötthet som kommer med depression. Den är mer som en våt, grå filt som lägger sig över allt. Den här är mer som om jag rör med genom sirap, allt är trögt och jag blir trött.

Det mest oroande är att jag inte säkert vet varför det känns såhär, men det finns några möjliga anledningar:

  1. Jag har slarvat med träningen – Träning ger energi, speciellt när jag tränar regelbundet. Jag har fuskat de senaste veckorna. Nu när jag försöker komma igång igen så kostar det mer energi än jag får tillbaka känns det som.
  2. Jag är ätit en massa skräp – Tog en långhelg och det blev alldeles för mycket skräpmat, socker och tårta. Från och med igår försökte jag skärpa mig och faktiskt äta lite vettigt. Kanske är detta abstinens.
  3. Jag har börjat min diet – Från och med igår började med min diet, för what time is better than the present? Skillnaden från enorms energiöverskott till ett litet energiunderskott kanske är en riktig downer.
  4. Jag håller på att bli/är sjuk – Jag undvek influensan i år (vaccinet kanske fungerade?), men kanske har jag åkt på nått som antingen inte riktigt brytit ut än, eller så har det brutit ut och jag ignorerar det.
  5. Jag är för stressad – Jag jobbar med en uppgift som är så repetitativ att den är självsdödande, men den tar hur lång tid som helst att göra och måste göra snabbt (vilket inte går). Det i kombination av nya kunder, handovers och teamändriongar/omorganisationer gör att det känns som om jag saknar fotfästet.
  6. Möjliga medicinska problem – Kan man bli trött av högt blodtryck? Är det det som spökar? För det är då inte pollenallergin som dragit igång då det fortfarande är snöstorm var varannan dag.
  7. Jag sover dåligt? – Fast jag sover som en stock och just nu genom hela nätterna så detta är nog inte anledningen att jag är trött.

Eller är det kanske en kombination av flera grejer.

Utredning pågår.

Dela