Certifierad sjöjungfru

Jag förstår inte hur svårt det ska vara för mig att få tummen ur och skriva ett inlägg. Speciellt när det är något kul som hänt.

Det är i alla fall så att jag har skaffat dykarlicense. Jag är nu PADI Open Water Diver-certifierad. Yay! 

Teorin var lätt bara man läste materialet ordentligt. Pooldykningen också fine, men undantag av det där med att ta av masken under vattnet.

Jag kan inte hjälpa det, det var bara SÅÅÅÅ läskigt. Min hjärna gick i baklås och jag klarade det inte under ordinarie pooldyken. Dessutom var vi även tvugna att klara med tjocka (ish) neopren-handskar och huva, vilket gjorde allt struligare.

Min lösning? Jag köpte till en extra dyklektion, fick världens snällaste instruktör och helt plötsligt så var de tinga problem och jag gjorde det hur många gånger som helst, även på botten av djupa delen av poolen (den var 4 meter djup, så det gick liksom inte att få panik och ta sig till ytan).

Sen var det en helg med totalt fyra dyk utomhus i torrdräkt. Det var otroligt jobbigt, men ju mer man gjorde det, desto mer kunde man njuta av själva dykandet för alla mindre saker blev lite mer naturliga.
Yttemperaturen var 17° och vi hade tydligen ovanligt bra sikt, med 6-8 meter. Lite roliga skulpturer på botten och en massa små nyfikna abborrar som kon väldigt nära och titta på oss, som om de undrade vad vi var för konstiga fiskar.

Nu har jag signat upp för Advanced Open Water Diver så jag kan öka mitt certifierade maxdjup från 18 till 30 meter. Men just nu har jag blivit förkyld och det är absolut inte okej att dyka förkyld (tryckutjämning och andningsproblematik och sånt).

Nästa mer exotiska dyk blir Mauritius i mars nästa år.

Fram till dess ska jag försöka friskna till och göra en runda till med Fantasea Diving dykskola.

http://www.fantasea.se/