bareMinerals: Skinsorials 3-stegs ritual

Den första hudvårdsserien som jag någonsin skaffade var från bareMinerals. Det var efter att jag fått mitt första tillsvidarejobb, en sådär 5 år sedan. Jag köpte rengöringen och hudkrämen och fick in vanan att tvätta och återfukta huden två gånger per dag.

Jag använde dessa produkter i flera år, när jag var på semester i New York investerade jag i en hel uppsättning till (dom kostade en tredjedel så mycket i USA, så orättvist). Men så började de bli svåra att få tag i, bareMineral drog helt enkelt in hela produktserien.

Det gick nått år eller så och jag kämpade med att hitta en ersättande hudvårdsserie. Jag försökte mig på Clinique och blev inte nöjd. Testade alla möjliga produkter jag fått i min Glossybox, men inget fungerade. De bästa jag kunde hitta var från ACO, men det kändes inte helt rätt.

Så kom den, den nya hudvårdsserien från bareMinerals. Nya produkter, nya förpackningar, nya ingredienser. Jag tittade längtande på dem på nätet, men försökte hålla i mina slantar.

Men så gick jag till NK förra veckan och där fanns det en disk för bareMinerals. Nu kunde jag inte ge mig. Jag gick dit, pratade med biträdet och förklarade vilka produkter jag haft i den förra serien. Hon hjälpte mig plocka ut likvärdiga produkter i den nya serien, och när jag köpte serum och hudkräm så fick jag rengöringen gratis. Yay, free stuff! Jag kom därifrån med dessa produkter:

  • Pure Plush Deep Cleansing Foam
  • SkinLongevity Vital Power Infusion
  • Bare Haven Essential Moisturizing Soft Cream

Så hur är dom? Först, dom luktar så OTROLIGT gott, det är helt hysteriskt.

Rengöringen känns skönt att använda. Den känns inte fet när man använder den, den känns mild och svider inte på känslig hud (som på läpparna), men den gör inte huden torr och stram efteråt. Den kommer på en tub av typen tandkrämstub typ. Inte min favoritförpackning, men fungerar bra i duschen då det inte läcker in vatten eller svår att hålla med tvåliga händer. Däremot gör den här tuben det lite svårt att dosera, men jag börjar lära mig.

Serumet är lätt och går snabbt i i huden. Jag är lite osäker på varför man behöver det? Mycket möjligt att jag skulle klara mig bra utan det, men jag ville göra ett ”riktigt” försök med alla korrekta delar när jag testade hela serien för första gången. Pumpflaskan är väldigt praktisk, jag gillar den typen av förpackningar.

Hudkrämen är dryg (vilket jag gillar) och går snabbt in i huden, så det är närapå en perfekt hudkräm. Däremot kommer den i en burk vilket gör att man måste stoppa ner fingrarna i produkten för att få upp lite kräm. Så fingrar med andra produkter, möjliga bakterier och smuts ner i all kräm som finns kvar i burken. Jag får nästan lite panik över allt äckel som kommer ner i min hudkräm. Så skulle gärna se att denna annars underbara produkt kom i en annan förpackning som är lite mer sanitär.

Generellt så är jag jättenöjd och kommer se ifall jag kan hitta dem lite billigare under Puerto Rico-resan. Jag har använt dem ordentligt i en vecka nu och inga utbrott av finnar eller andra hemskheter så jag hoppas på fortsatt success.

Dela