Dieten har börjat. Fitness, here I come!

Så var den här, första dagen av dieten. Eller diet och diet, ett försök att äta lite bättre och lite färre kalorier och mindre socker. Och mer protein. Den är nog svårast och viktigast då jag styrketränar så mycket.

Frukost var en kopp kaffe med mjölk och som förmiddags mellanmål en sweetie grapefrukt. Jag har aldrig varit någon frukost-människa, så den blir aldrig särskilt mycket till frukost.

Lunch var en sallad och lövbiff och en dessert med vindruvor och physalis. Som mellanmål blev det en kopp kaffe till och en proteinshake. Jag har faktiskt ett proteinpulver som jag tycker om och det är Aldrig Vila Whey i smaken Straweberry Milkshake. Det är dagens försök att få i mig lite mer protein än en vanlig dag.

Som vanligt, en första dag på en diet, har jag varit för restriktiv under dagen och när jag kom in genom dörren hemma så hade jag mer än hälften av dagens kalorier kvar. Inte bra. Så det fick bli pasta med stekta ägg till middag och sedan tillät jag mig lite popcorn framför TV. Känns lite underligt att äta så mycket när man inte tränat, men imorgon är det dags att ta sig till gymmet, så får se detta som kolhydratsbulk inför imorgon.

Har tänkt att jag ska börja äta bättre i samband med träning, speciellt sluta att skippa måltider efter hårda styrkepass. Har ett otroligt gott örtsalt som gör stekta ägg och äggröra jättegott och ska införskaffa lite nya proteinpulver så ska det nog lösa sig. Kanske blir svårt att nå de 150g per dag som rekommenderas, men borde komma upp till 100g med lite planering.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Dela