Jag testar ProPud Protein Ice Cream Chocolate Dream

[dropcap]D[/dropcap]et är sommar, det innebär glass. Men om man går på diet och försöker minska på sockret så blir livet väldigt tråkigt. Så jag har rafsat runt i glassfrysarna i matbutikerna och letar nu bra alternativ. Detta är ett alternativ.

Utseende

Ljusbrun färg, lite ljusare än jag förväntat mig. Ser väldigt kompakt ut.

Doft

Luktar verkligen ingenting.

Textur

Är du ute efter en gräddig, krämig gräddglass typ så är det här INTE ett bra alternativ. Texturen är torr och flagnar liksom när man försöker ta en bit på skeden. När man äter den så smälter den inte krämigt, utan den torra texturen liksom ramlar isär istället. Svårt som fanken att ta en bit med skeden utan att flagor flyger överallt. Den är liksom stenhård eller smält.

Smak

En väldigt mild chokladsmak, åt mörk choklad hållet. Inte särskilt söt, så är du ute efter Ben & Jerry-ersättare så är du fel ute.

Final verdict

Asså, är man ute efter gräddig glass så är det här inte alternativet. Inte heller ett bra alternativ för nått som ska kännas lyxigt och sött, för den stillar inte ett extremt sötsug.
Men vill du ha nått kallt och glassliknande som känns liiite sött och som inte kommer ge dig skuldkänslor efteråt så är det här ett bra alternativ. Funkar för mig.

Dela