TDEE – Lösningen för mitt energibehov?

[dropcap]S[/dropcap]edan jag började träna i september förra året så har jag hållit lite extra koll på min vikt. Med tanke på att jag började träna 4 gånger i veckan istället för inget alls (om inte en extra runda till skafferiet räknas) så tänkte jag att man skulle se lite skillnad på vågen om jag bara åt som vanligt.

Nope, ingen skillnad. Fortfarande en tjockis.

Så jag tänkte att jag bygger säkert muskler, jag har ju mer än dubblerat mina maxvikter sedan jag började. Så jag testade att äta som normalt, men slutade med sötsaker och snacks i några veckor, med lite fusk nån gång på helgen.

Resultat? Ingen minskning i vikt, och om jag kan lita på min våg, ingen skillnad i fettprocent heller. Den står helt totalt jäkla still, om man tillåter den fluktuering som sker bara gällande vätskemängden i kroppen.

Men vad vill jag egentligen då? Det blir ju inga 49-56 kilo, för jag har inte vägt 56 kilo på över 10 år! Kan jag få påpeka noteringen i uträkningen om att man inte ska bry sig om detta viktspann om man styrketränar? Good shit, för det här är helt hysteriskt!
Mitt egentliga mål är väl kanske inte ett viktmål, snarare skulle jag vilja hamna på under 30% kroppsfett, men generellt skulle jag nog vilja kunna platsa i viktklassen -72 kg ifall jag mot förmodan nån gång skulle vilja tävla.[1. Info om att tävla i styrkelyft från Styrkelabbet]

Men för att nå dit måste jag bli av med lite kroppsfett. Hittills har jag skyllt bristen på resultat på att min förbränning är beyond fucked up, men det kan mycket väl vara brist på motivation/ansträngning som varit problemet. Så nu har jag tänkt att jag ska öta efter strikt kostschema några veckor, full on meal prep och allt det där. Får jag ingen effekt av det så blir det till att leta upp en dietist som kan hjälpa till.

Men hur mycket ska jag äta då? För mig sitter så mycket av min motivation och humör i vad jag äter. Äter jag ”för lite” tappar jag suget på allt och inget känns kul. 1200 kcal som jag testat förut är inte ett alternativ längre, det räcker sällan till middag om man ätit frukost. Jag har testat 1500 kcal, men då finns det inte plats för ett eftermiddagsmellanmål som gör att jag pallar gymmet.

Om man ska tro den här sajten (som är en av de vettigaste jag har hittat hittills) så är min maintain-mängd är 2200 kcal per dag, vilket kan känns vettigt. Det skulle förklara varför 1500 kcal kändes som så otroligt lite om min BMR ligger kring 1400 kcal. [2. Räkna ut din Totalt Daily Energy Expenditure]

Så mitt mål ska bli att äta 2000 kcal om dagen, försöka komma upp i minst 80g protein om dagen och förhoppningsvis få in 20 min cardio dagligen, eller typ dagligen eller så.

Önska mig lycka till!