Söndagspromenad i sol och regn

[dropcap]J[/dropcap]ag snörade på mig löparskorna, täckte över den nya tatueringen med en långärmad tröja och satte på en podcast i hörlurarna och gav mig ut på en promenad. Jag har haft haft en vilovecka med totalt noll träningsminuter, så detta var som att kicka igång igen. Helt utan smink dessutom.

Gick min runda och var lite orolig för vädret. Det var liksom molnigt med åskan hängande i luften och så helt plötsligt tittade solen fram.

Efter 2 km så finns det ett fik. Jag stannade för att ta mig nått att äta då klockan hade hunnit passera 12 och jag hade inte ätit något än.

Så otroligt inte fitness-fika. Helst skulle jag velat ha nån sorts surdegsmacka med typ salami och mozzarella och kanske lite ruccola, men det fanns inte som alternativ, så det blev en brownie.

Måste säga att nog för att den var god, men inte så god som jag minns att sötsaker är. Jag har inte ätit något så här sött, med undantag av lite gelato i fredags, sedan i juni, vilket är innan min diet började. Jag inser hur jag nu köpte en dessert mer på vana än av sug. Ska sluta med det och kanske lyxa till det med endast lite light-läsk nästa gång. För tyvärr var jag inte sugen på de avokado- eller räckmackor som fanns på kaféet.

Promenaden fortsatte i alla fall och det var splittrat väder, mellan strålande sol (tur med långärmat för tatueringen) och duggregn. Som tur är hade jag packat regnjackan som en förberedelse för de riktigt gråa molnen på himlen.

Efter 6 km kommer man fram till ett bageri som gör jättegoda frallor, men det kändes som om ett brott mot dieten per dag fick vara nog, så jag promenerade vidare.

Gick till köpcentret, så det hela slutade med en 9 kilometer och 11 600 steg. Hade lite småsaker jag var tvungen att införskaffa, så gjorde det och då bröt regnet ut. Inte lite duggregn, utan ösregn. Tog tunnelbanan hem för jag kände inte för att blir dyngsur bara för att.

Imorgon hade jag tänkt ta mig tillbaka till gymmet. Ska träffa PT:n på tisdag, så skulle var skönt att ha scope:at innan och se hur kroppen känns efter lite vila.

By the way, gelaton i fredags kom från Snö på Odengatan och var rent himmelsk, speciellt då det var den första riktiga glassen jag ätit på hela sommaren.

Dela