Tillbaka på gymmet med bänkpress

[dropcap]I[/dropcap]dag var jag tillbaka på gymmet. En vecka och två dagar sedan mitt senaste pass. En vilovecka som tydligen behövdes efter 10 månader av konstant träning, för min kropp bara skrek åt mig ”Din jävla idiot, sluta! Vi orkar inte det här!” under de senaste passen.

Så nio dagars vila var det dags, ett pass med PT:n. Det hela slutade med att veckans första pass blev bänkpress och generellt framsida överkropp. Så check på den och nu fortsätter vi som vanligt, troligen med lite ben imorgon.

Så dagens pass blev:

Bench press (Bänkpress)
1 set x 15 rep
1 set x 10 rep
4 set x 8 rep

Incline dumbbell press (lutande hantelpress)
3 set x 10 rep

Straight lateral raises (raka sidolyft)
3 set x 10 rep

Lying rear lateral raises (liggande rygghantellyft)
3 set x 10 rep

Strict barbell bicep curls (Strikta bicep curls med stång)
3 set x 10 rep

Bosu-call crunches
2 set x 15 rep

Incline leg raises (lutande benlyft)
2 set x 15 rep

Plank (plankan)
2 set x 40 sek

Passet kändes helt okej och det var väldigt skönt att känna den där brännande känslan i musklerna när de är trötta i slutet av seten. Däremot så verkar min magmuskler vara icke-existerande just nu och det var kräkjobbigt att göra de lutande benlyften.

Så tre saker bevisades idag. 1. Vill jag bli bättre i bänkpress måste jag träna mer bänkpress. 2. Jag måste börja träna armar, för jag vill få snygga och starka armar. 3. Dags att fundera på daglig träning för magmuskler och inte vara lat.

Dela